NIEUWE SITE

Zoals u natuurlijk al gemerkt hebt is onze site volkomen vernieuwd en nu ook technisch op het niveau van deze tijd gebracht. De 'oude' site, die u sinds 1 januari 2008 altijd de up-to-date informatie over het energieverbruik van onze drie complexen gebracht heeft, heeft zijn taak volbracht en blijft alleen nog maar in mijn herinnering voortbestaan.
Deze nieuwe site is veel gebruiksvriendelijker, als u bijvoorbeeld kijkt naar een bepaald energieverbruik van uw eigen complex en u zou willen weten hoe het verbruik van de andere twee complexen is, dan klikt u in de bovenbalk op één van de andere namen van onze complexen. U hoeft dan daar niet meer opnieuw de zoekweg naar die informatie in te geven, maar u krijgt onmiddellijk dezelfde informatie van het andere complex. U kunt daar dan gewoon verder zoeken naar andere informatie en als u die gevonden hebt klikt u gewoon weer op de naam van uw eigen complex en u gaat naar precies dezelfde informatiestroom, maar dan van uw eigen complex.

In de toekomst zullen wij op deze pagina belangrijke zaken vermelden, zoals bijvoorbeeld als er een storing in de communicatie met de computer van Stedin (het Netwerkbedrijf), waar wij alle verbruikte energie (behalve kookgas en water) vandaan halen. Het zou ook een storing in onze eigen communicatieverwerking kunnen zijn. Dus kijkt u zo af en toe eens op deze mededelingenpagina.

Tip: als u in plaats van www.energiemastering.nl de naam van uw complex op de plaats van www. tikt (bijvoorbeeld middenhoek.energiemastering.nl) dan komt u daarna meteen voor het raadplegen van alle informatie over uw complex. U hoeft dan niet steeds te kiezen voor welk complex u informatie wilt opvragen.

Hier vindt u de verbruiksgegevens en kosten per uur op de door u gekozen dag. Elektra is bijna altijd up-to-date tot en met de vorige dag 24.00 uur. Het verbruik van stookgas is meestal vanaf 10 uur 's morgens up-to-date tot diezelfde dag 's morgens 6 uur. Bij stookgas vermelden wij ook de temperatuur en zonneschijn bij elk uur. Deze gevens halen wij op bij de KNMI en het betreft de gegevens van ons dichtst bijzijnde weerstation van het KNMI in Rotterdam. Echter deze gegevens lopen altijd 24 uur achter.

Hier vindt u de informatie en kosten per maand in een gekozen jaar. Elektra is net als bij de daggegevens altijd up-to-date tot en met de vorige dag 24.00 uur. Zo ook het vermelde verbruik van stookgas dat meestal vanaf 10 uur 's morgens up-to-date is tot diezelfde dag 's morgens 6 uur. Zeer binnenkort kunt u hier ook de gemiddelde temperatuur en het aantal uren zonneschijn vermeld zien.

Bij deze keuze krijgt u de totale jaargegevens en kosten van elektra en stookgas vanaf 2008 (dus al 10 jaar). Omdat het verbruik van kookgas en water één keer in de week handmatig wordt opgenomen door een vrijwilliger uit de Middenhoek werd deze informatie tot 2010 handmatig op de site gezet. Vanaf 2010 werd deze informatie ook in ons computersysteem weggeschreven, zodoende is deze informatie slechts vanaf 2010 beschikbaar.